tisdag 31 mars 2009

Abir på Lärcenter

Idag var jag på Lärcenter i Laholm och lyssnade på Abir Al-Sahlani. Hon berättade hur det var att komma till Sverige som 15-årig flykting och hennes väg därifrån till att börja arbeta som politiskt sakkunnig för Centerpartiet. Nu är hon aktuell som Centerns tredje namn till EU-valet den 7 Juni. Gå och rösta!

Hallands integrationsnätverk (som jag är med i) tog kontakt med Abir och undrade om hon ville göra ett besök i Halland. Genom hennes historia ville vi sträcka ut en hand till nya svenskar som eventuellt vill engagera sig inom politiken i Sverige. Jag är särskilt glad över hur bra hon förklarade varför hon valde att engagera sig inom centerpolitiken. Hon sa att centerpartiet sätter människan före systemet. Individen är viktigast och även om alla partier skriver under på allas lika rätt och värde, så upplever hon det som att Centerpartiet skiljer sig lite från de andra. Var och en har inte bara samma rättigheter utan även samma skyldigheter och det innebär att man blir behandlad på ett värdigt sätt.

Jag är en av dem som vill sätta fart på integrationsarbetet. Vi kan inte bara slå oss på bröstet och säga att vi är bättre än många andra länder eller orter, utan vi måste se var vi är idag och fundera på hur vi kan bli ännu bättre. Men vi som inte har någon utländsk bakgrund kan inte sitta och diskutera de här frågorna själva. Vi behöver invandrares erfarenheter och åsikter för att kunna forma den lokala integrationspolitiken.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Skickar en hälsning från Abir.Hon tyckte att mötet i Laholm var mycket positivt. Jag träffade henne på Centerkvinnornas förbundsstämma i Borlänge. Där talade hon tillsammans med Lena Ek och Marie Vickberg om Ep.-valet och hur viktigt det är att gå och rösta och att kryssa för en kvinna.

    SvaraRadera